Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кунева сезира прокуратурата и ДАНС за нарушения в Медицинския университет в София

Министър Меглена Кунева съобщи, че сезира прокуратурата и ДАНС за тежки финансови нарушения в Медицинския университет в София.

Просветното министерство изпраща одита на университета на прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция.

Според министър Кунева констатациите от изразходването на публични средства са много притеснителни.

Проверката обхваща периода от последните две години и половина. Установени са липса на прозрачност и на защитени интереси на университета чрез сключени договори за рекламиране и обучение, изплащане на комисиони, както и при провеждането на обществени поръчки.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44