Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов и Владимир Путин проведоха телефонен разговор за енергийното сътрудничество

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Българският премиер Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин обсъдиха днес в телефонен разговор енергийното сътрудничество между двете държави.

В прессъобщението, разпространено от Кремъл, се казва, че по инициатива на българската страна се е състоял телефонен разговор между президента на Руската федерация Владимир Путин и премиера на Република България Бойко Борисов. По време на разговора са били обсъдени въпроси на двустранното сътрудничество в търговско-икономическата и в енергийната сфера, допълниха още от пресслужбата на Кремъл. Посочва се още, че по време на разговора между двамата лидери са били разгледани и въпроси, засягащи международната политика. Последният разговор между Борисов и Путин се състоя в началото на август, по време на който беше договорено двете държави да засилят сътрудничеството си в рамките на руско-българската междуправителствена комисия по икономическо и научно-техническо сътрудничество. Последната среща на съпредседателите на комисията се състоя на 16 септември във Варна. В сферата на енергетиката един от основните въпроси между Русия и България е нереализираният проект за газопровода „Южен поток“.  

Той трябваше да бъде построен по дъното на Черно море и да прекарва газ от Русия през България, Балканите и Италия. След препоръка на Европейската комисия към България проектът беше замразен през 2015 г., се отбелязва още в съобщението на пресслужбата на Кремъл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44