Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕП ще разгледа разкритията за офшорна компания, собственост на бившия еврокомисар Нели Крус

Анкетна комисия в Европейския парламент ще се занимае с разкритията за офшорна компания, собственост на бившия еврокомисар от Холандия Нели Крус. Парламентарната комисия бе сформирана по повод изтеклите в пресата документи от адвокатска кантора в Панама, но нейният председател Вернер Ланген обеща да бъдат разследвани и офшорки на Бахамите и Британските Вирджински острови:
Предполагам, че ще поканим за изслушване Нели Крус, както и представители на компетентните служби на Европейската комисия. Навремето кандидатурата на г-жа Крус за еврокомисар беше одобрена с 24 срещу 22 гласа в Комисията по икономически и парични въпроси на ЕП. По време на изслушването тя каза, че е прекратила участието си във всички търговски дружества. Днес се оказва, че това не е било така. Ако тогава разполагахме с тази информация, резултатът от гласуването можеше да бъде различен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44