Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова: Казусът с Бокова е предателство и подчинение на чужди интереси

БСП отново обмисля ход с вот на недоверие

| обновено на 28.09.16 в 13:20
Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

БСП поиска парламентът да изслуша премиера Бойко Борисов и министъра на външните работи Даниел Митов заради казуса "Ирина Бокова". 

Според лидера на социалистите Корнелия Нинова това е предателство на България и подчинение на чужди интереси. БСП обмисля да внесе вот на недоверие към правителството заради водената от него външна политика:

Мисля, че достатъчно теми се събраха, които ние в последния месец постоянно повдигаме повдигаме, това не е така решене ад хок. Става въпрос за бежанците и кризата, за средствата, които са отпуснати за изграждане или допълване на съществуващите лагери. Решението общините да изграждат такъв смесен, семеен тип да изграждат, "гета" ги нарекохме. Позицията спрямо Русия - санкции - наша тема, отдавна, която поставяме... Достатъчно, да не изреждам всички аргументи, защото мотивите ще търсим заедно с колеги от други парламентарни групи. 

Кристиан Вигенин от БСП обясни, че процедурата не позволява оттегляне на настоящия кандидат Ирина Бокова от страна на българското правителство:

Това е абсолютен прецедент – една държава да кандидатира двама кандидати за този пост. Смятаме, че в сегашната ситуация е логично еврокомисарят Кристалина Георгиева да се оттегли от позицията си в Европейската комисия и да се съсредоточи върху работата си по кандидатурата за генерален секретар на ООН.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44