Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И в Благоавград се вдигнаха срещу строеж който унищожава детска площадка

Ботунец-протест
Снимка: БГНЕС

Жители на един от големите квартали на Благоевград - "Еленово“ - излязоха на протест срещу бъдещото застрояване на имот в близост до детска площадка.  Преди това  полицейска намеса предотврати сблъсък между строителни работници и гневни граждани, живеещи в близост до обекта, които се опитали да премахнат заграждения в частен  имот.  Хората от квартала се притесняват, че бъдещата сграда ще погълне детската площадка и част от малкия парк, в който тя се намира.  Пред "Хоризонт" главният архитект на Благоевград  Васил Тинчев опроверга това с аргумента, че бъдещата сграда е на три метра от регулационната линия с парка, а детската площадка е на повече от 4 метра от тази регулационна линия.
  Според одобреният проект в частния имот ще се  построи двуетажна сграда с офиси и магазини, както и подземен ресторант на ниво минус 3.5 метра. Общата височина на бъдещата сграда е 9 метра, което - според арх. Тинчев - не  застрашава , нито зелената площ  и детска площадка, нито жилищните блокове в съседство. Подробният устройствен план на квартал „Еленово“ е приет преди седем години, преминал е всички етапи на съгласуване и обществено обсъждане , каза главният архитект и гарантира, че в него е спазен баланса  между  сгради , зелени пространства и площи за спорт и отдих.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44