Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинските съветници на Стара Загора спасиха парк "Бедечка” от застрояване

| обновено на 29.09.16 в 12:44
Снимка: БГНЕС


Общинските съветници на Стара Загора спасиха парк "Бедечка” от застрояване. Те приеха предложението на кмета Живко Тодоров и гласуваха да бъдат променени Общият устройствен план на града и Подробният устройствен план на парка.

Внесеното предложение беше подкрепено от 43 съветници. Шестима, между тях и председателят на правната комисия Таньо Брайков, гласуваха "въздържали се". По време на дебатите всички партии, представени в Общинския съвет, изразиха подкрепа за предложеното решение от Живко Тодоров, защото то защитава обществения интерес.

Единствено Валя Бонева - председател на групата на социалистите, попита какво следва юридически от това решение, има ли срокове за изпълнението му и разполага ли Общината с финансов ресурс, за да обезщети собствениците на земи в парка. От неформалната група "Защитете Бедечка" излязоха от сесията с усещането за спечелена битка:

Доволна съм от решението, защото смятам, че не става въпрос само за този парк и за тези собственици. В бъдеще най-вероятно ще има и други подобни казуси. За да ги избегнем, смятам, че това е правилното решение. 

Собствениците на земи в парка обявиха, че ще се борят за правата си дори в Европейския съд за правата на човека: 

Досега господин Тодоров ни обясняваше как и вълкът ще е сит, и агнето цяло. Аз не виждам такъв вариант. Как собствениците да са доволни и къде господин Тодоров ще ми даде равностойна земя, питат собственик на земя в парка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44