Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

14 града в България се включват в инициативата "Европейската нощ на учените"

Снимка: БГНЕС

Около 30 научни центрове и музеи в 14 града в България ще се включат днес в инициативата "Европейската нощ на учените". Инициативата се организира всяка година от Европейската комисия в повече от 300 града в Европа.

Целта е да се повиши обществената осведоменост за образованието, за научните изследвания и иновациите, както и да се помогне за преодоляване на негативни стереотипи за учените. "Европейската нощ на учените" е насочена към всички желаещи, независимо от възраст и квалификация, като специално внимание ще бъде обърнато на децата и младите хора.

Медицинският университет в Плевен за четвърти път е домакин на "Нощта на учените". В нея се включват преподаватели, студенти, историци и богослови, които са избрали темата "Храната – история, символ и лекарство".

"Нощта на учените" се открива в Регионалния исторически музей в 17.00 часа с изложбата "Селскостопанските култури в Стария свят и Античността". Проявите продължават в Медицинския университет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44