Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поморие е домакин на Държавното първенство по кайтсърф 2016


От днес /30.09.2016 г./ до 2 октомври Поморие ще бъде домакин на Държавното първенство по кайтсърф. Организатори на проявата са Българска Федерация по Ветроходство и Общински младежки спортен клуб „Циклон” Поморие.

Очаква се в регатата да участват състезатели от различни клубове в Бургас, Несебър, Царево, Приморско, Поморие, София и други. Те ще си оспорват титлите в дисциплините - Course racing и Hаng time, а оценяването им ще се ръководи от Състезателните правила по кайтсърфинг и ветроходство (RRS 2013 – 2016).

Официалното откриване на Държавното първенство по кайтсърф 2016 е утре 01.10.2016 г. /събота/ от 11.00 часа, като в зависимост от метеорологичните условия ще бъде на източния плаж (първи плаж до Новото рибарско пристанище) или на централния плаж (пред Балнеохотел Поморие).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прожектират филм за преплуването на протока Кук от Цанко Цанков

Документалният филм „ Шампионът на Тихия океан“ – Протокът Кук , посветен на историческото преплуване на Цанко Цанков между Южния и Северния остров на Нова Зеландия ще бъде представен на 18 юни, от 18.00 часа, в Културен дом НХК. Участието на българския състезател в открити води е част от седемте най-трудни плувни маратони на планетата – OCEAN 7 ...

обновено на 18.06.24 в 11:12

Клуб „Джавелин“ с отборна купа по плуване от турнира за хора с увреждания в Бургас

Ежегодното състезание по плуване и вдигане на тежести за хора с увреждания се проведе в Бургас, съобщиха от Общината. Тази година то беше посветено на Снежанка Латева, дългогодишен секретар на БПФ, която  наскоро загуби битката за живота си. Участие в турнира взеха 50 души от страната и чужбина. При плуването спортен клуб „Джавелин“ спечели..

публикувано на 18.06.24 в 10:38

С два мача завършва груповата фаза на Евро 2024

С два мача във вторник, 18 юни, завършва първият кръг на груповата фаза на eвропейското първенство по футбол в Германия.  Ще се изиграят първите двубои в последната група D на шампионата. От 19:00 часа българско време Турция се изправя срещу дебютанта на голям форум Грузия, а от 22:00 е срещата между Португалия и Чехия. Европейските шампиони от 2016..

публикувано на 18.06.24 в 08:21

Сърбия срещу Англия във фокуса на европейското първенство по футбол

Европейското първенство по футбол в Германия ще продължи днес с нови три мача. В четвърта група, в Хамбург, от 16 часа съперници ще бъдат съставите на Полша и Нидерландия.  Следващите два мача са от 3-та група. От 19 часа в Щутгарт, Словения - Дания. Един от отборите, сочени сред фаворитите за европейската титла - Англия, започва участието си на Евро..

публикувано на 16.06.24 в 08:42
Шихан Тони Петров

Шихан Тони Петров: В нашата работа възпитание и дух са едно цяло, само така се постигат успехи (видео)

В Спортен център ПМГ “Акад. Никола Обрешков” се проведе Традиционният национален семинар по полицейска лична защита и самоотбрана за полицаи и военнослужещи.  Той бе ръководен от Шихан Тони Петров - 7 Дан, международен инструктор и Гранд Мастър по оперативни полицейски процедури с проведени до момента 175 международни семинари на..

публикувано на 16.06.24 в 08:00

През уикенда в Бургас - състезания по джет, уиндсърф, плуване, вдигане на тежести и тенис на маса

Стартът на Джет шампионата на България е в Бургас. Плаж "Крайморие" е домакин на първия кръг от Националния шампионат този уикенд - 14-16 юни. Инициативата и организацията е на местния клуб „Акватракс“ и Община Бургас. Сили ще премерят над 50 състезатели от България, Румъния и Гърция в различните категории. Водещ на състезанието ще бъде най-успешният..

обновено на 15.06.24 в 08:32
Германия - Шотландия

Германия с категорична победа за начало на Евро 2024

Домакинът Германия започна с лека и категорична победа с 5:1 срещу Шотландия на старта на Европейското първенство по футбол. В мач от Група А в Мюнхен германците не оставиха никакво съмнение в превъзходството си срещу островитяните, чиито футболисти се оказаха лесни жертви за своите съперници.  Германия от самото начало взе диригентската палка в мача..

публикувано на 15.06.24 в 07:48