Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирмата, купила дипломатическия клуб "Бояна", е внесла в срок декларации, изисквани при всяка сделка

Снимка: Венелина Попова
Старозагорската фирма "Ексклузив Уеб Дизайн", която купи дипломатическия клуб "Бояна" за 8,5 милиона лева, е внесла в срок двете декларации, изисквани при всяка сделка. Това посочват на официалната си страница от Агенцията по приватизация. 

Дипломатическият клуб "Бояна" беше продаден като обособена част от Агенцията за дипломатически имоти в страната. Сделката предизвика скандален отзвук, тъй като тримата собственици на "Ексклузив Уеб Дизайн" – на възраст от 20 до 24 години са регистрирали фирмата си с 3 лева уставен капитал, а в публичното пространство се появиха и различни версии затова кой е придобил апетитния имот задкулисно. На 14 септември говорителят на НАП Росен Бъчваров обяви пред БНР, че Агенцията започва проверка на сделката.

Поискана е официално цялата информация и документите за продажбата, както и двете декларации за произхода на средствата от Агенцията по приватизация, потвърди пред "Хоризонт" Николай Райчев от отдела за връзки с обществеността. До края на деня исканите документи ще бъдат внесени в НАП.

Има четири начина за финансиране на една приватизационна сделка – чрез собствени средства, със заем от юридическо или от физическо лице или с банков кредит. Какво са декларирали от "Ексклузив Уеб Дизайн", на този етап остава конфиденциална информация. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44