Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Всичко, що земята е родила" показват производители в Кюстендил

Деветият празник на плодородието ще се проведе днес в Кюстендил под мотото "Всичко, що земята е родила". Програмата включва изложение на плодове, конкурс за най-едра ябълка, най-дълъг грозд и най-атрактивен търговски щанд. Институтът по земеделие ще представи традиционни за този район, както и нови сортове от есенни плодове. 

Изявите през празнчния ден са на площад "Велбъжд", който от няколко дни е със специална украса и декори. Ще бъде организирано изложение на художествено аранжирани с плодове маси - участват кметства от повечето села, читалища, детски колективи, клубове и организации.

Награда за най-добър костюм ще бъде връчена на карнавал с участието на деца от детските градини от града. Празникът ще завърши с концерт на местни фолклорни формации и на млади попизпълнители на специално изградената естрада и на амфитеатър "Арката" край площада.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44