Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов ще предложи на парламента България да изтегли контингента си в Афганистан

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще предложи на парламента България да изтегли контингента си в Афганистан. Това ще стане, ако на конференцията в Брюксел за бъдещето на Афганистан идната седмица няма трайно решение на проблемите, стана ясно от думите му:

С Даниел Митов и военния министър много ясно сме поставили темите в НАТО за Афганистан. Ние държим там контингент от много време. Дали сме досега над половин милиард. Ще внесем предложение в парламента да изтеглим българския контингент от Афганистан. Ние стоим там, за да налагаме мир и демокрация. Ако хората бягат от това, по-добре тези пари и военни да бъдат пренасочени към нашата граница. Ако не приемат реадмисията, да върнем военните ни от Афганистан.

България има в Афганистан в момента около 110 души: съветнически екипи за подготовка на местните сили за сигурност в Кабул. В Кандахар участваме в охраната на летището. Операциите са в рамките на мисията на НАТО "Решителна подкрепа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44