Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изборният процес на частичните местни избори в няколко населени места в страната преминава нормално

| обновено на 02.10.16 в 18:54
Снимка: БГНЕС

В 14 села и една община в страната днес се провеждат частични местни избори. Кореспондентите на БНР съобщават, че изборният процес преминава нормално, без груби нарушения.

Пет жалби за агитационни материали около изборните секции и една за недопускане на избирател с придружител в изборна секция са регистрирани в силистренската община Главиница. 

Към 15:00 ч. избирателната активност в село Градево, община Симитли, беше 66 процента. А в село Дяково, община Дупница – 73 на сто. Председателят на Избирателната комисия в община Долни Дъбник Ценка Симеонова съобщи за частичните избори за кмет на плевенското село Петърница:

Всичко върви спокойно. Изборните секции ще са отворени до 20:00 ч. Ако има желаещи, те ще могат да гласуват до 21:00 ч., когато трябва да се приключи. Първите резултати ще излязат след 23:30 ч.

В две села от община Хасково се провеждат частични избори за кмет. В село Тракиец активността към 17 часа бе 77 процента. В надпреварата там участват Жечка Колева от ГЕРБ и Красимир Бойчев от АБВ. Гласувалите в Криво поле са 66 на сто. Кандидатите са Стойчо Стойчев от ДПС и Андрей Гаджев от ГЕРБ.

Районната прокуратура в Кърджали ще проверява агитация в интернет в полза на кандидат за кмет в село Калоянци. Жалбата за извършено нарушение в изборния ден е подадена от Общинския съвет на ДПС. В нея се твърди, че симпатизант на ГЕРБ е изпратил съобщение във Фейсбук до жител на селото да гласува за партийния кандидат, като в замяна му обещава каквото поиска. Общинската избирателна комисия в Кърджали е изпратила жалбата в прокуратурата за решение по компетентност. Без нарушения преминава гласуването в останалите две села в Кърджалийска област, където също има частични избори за кмет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44