Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е румънски гражданин при опит да подкупи полицай

Снимка: БГНЕС

В Плевен задържаха румънски гражданин при опит  да подкупи пътен полицай. Румънският шофьор на тежкотварен автомобил направил опит да избегне проверка, а след това  предложил пет евро на пътния полицай. По случая е повдигнато обвинение на чуждия гражданин, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Добринка Матеева :

Обвиняемият румънски шофьор управлявал тежкотоварен автомобил в района на ферибота при град Никопол, когато служител на пътната полиция подал сигнал за проверка, съобщи  говорителят на Окръжната прокуратура в  Плевен Добринка Матеева.

Първоначално той не се подчинил на подадения полицейски сигнал. Тестът е бил за употреба на алкохол, като измервателният уред е показал концентрация на алкохол в кръвта над 0,2 на хиляда, което наложило да му се състави акт за установяване на административно нарушение. При това положение румънският гражданин извадил банкнота от пет евро и я подхвърлил на полицейския служител. Незабавно е бил задържан и за инцидента е уведомен дежурният прокурор от Окръжна прокуратура в град Плевен.


Ако бъде признат за виновен, румънският гражданин може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода и глоба до пет хиляди лева, каза още Добринка Матеева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44