Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изпраща зенитно-ракетни системи С-300 в Сирия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия потвърди, че изпраща зенитно-ракетни системи С-300 в Сирия. Целта е да бъдат защитени руските бойни кораби в района и военноморската база на страната в Тартус, обясни говорителят на руското министерство на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от ТАСС. Това съобщение идва ден след като САЩ решиха да преустановят преговорите си с Русия за примирие в Сирия заради пълното унищожаване при въздушни удари на най-голямата болница в контролираната от бунтовниците част на Алепо.

През ноември Русия разположи в Сирия най-новата си зенитно-ракетна система С-400 във военновъздушната си база в Хмеймим, която има за цел да подсигурява полетите на руската бойна авиация.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44