Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева е на посещение в Русия

Снимка: БГНЕС

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева от днес е на посещение в Русия. Министър Танева и водената от нея бизнес и парламентарна делегацията ще посетят Международната агропромишлена изложба „Златна есен 2016“, която ще се проведе от днес до събота в руската столица Москва.

Това е най-големият селскостопански форум на Русия, организиран през годината. България е участвала в него
през 2012 и 2013 г. В тазгодишното издание на форума се очакват над 2500 изложители от 60 държави, а  по данни на организаторите над 100 000 зрители ще го посетят. На изложението в Москва министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще посети българския щанд, където 29 български производители ще представят своята продукция. В рамките на изложението земеделският ни министър ще се срещне с министъра на земеделието на Русия г-н Александър Ткачов.

Делегацията ще посети и най-голямото изложение за земеделска техника в Русия ,,Агросалон 2016”, където тя ще разговаря с Константин Бабкин които е президент на Руската асоциация на производителите на селскостопанска техника „Росагромаш“, както и с Владимир Падалко, вицепрезидент на Руската търговско-промишлена палата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44