Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

64-годишна жена даде 20 хиляди лева на измамници в София

Снимка: БГНЕС

Жена даде около 20 хиляди лева на телефонни измамници в София. Исканата от нея сума е била около 30 хиляди, но 64-годишната пенсионерка е държала в дома си по-малко пари в различни валути. 

Сигналът е подаден в полицията, след като жената е дала на два пъти за един ден големи суми на телефонните измамници. Схемата, по която са действали те, е била съдействие на полицията за залавяне на престъпна банда. 

Първия път пенсионерката е оставила 8 хиляди лева и валута в размер на 5 хиляди лева. При второто подобно обаждане сумата дадена от нея е била около 7200 лева. Жената е оставяла парите на различни места в столичния квартал "Връбница". 

Води се разследване. 


От полицията в Търговище съобщават за още една телефонна измама. Нейна жертва е станала 63-годишна жена, която дала на непознат 150 евро и около 100 грама златни накити. Само за денонощие на територията на област Търговище са направени четири неуспешни опита за телефонни измами.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44