Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианските карабинери свалиха протестиращ българин от покрива на „Ла скала”

Ла Скала - Милано

Италианските карабинери и пожарникари свалиха протестиращ българин от покрива на оперния театър в Милано „Ла скала”. 50-годишният Мартин Адвински пребивавал в Италия от години.

Българският гражданин престоял на покрива на световноизвестния оперен театър „Ла Скала” близо седем часа. Той издигнал три лозунга, единият от които в защита на бившия премиер Силвио Берлускони, а друг против - провеждането на референдум. С поведението си  привлякъл вниманието на множество хора в центъра на Милано, докато пожарникарите подготвяли всичко необходимо за оцеляването му, ако реши да скочи.

С участието на специални части на карабинери и пожарникари бе свален от покрива и задържан. Това не е първи случай за него. Преди година, Адвински се качи на покрива на църква в Мантуа където престоя девет часа. И тогава и сега, протестите му завършиха в полицейския участък. Много по-интересно е, обаче, да се разкрие как е успял да се качи на покрива на Миланската скала, за което се води съответно разследване. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44