Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Петърница и Добруша избират кмет

Снимка: БГНЕС

В плевенското село Петърница, община Долни Дъбник, избират кмет на втори тур. На балотажа  се явят Йонко Данов - кандидат на ГЕРБ, и Асен Петров, издигнат от БСП.

Според избирателните списъци право на глад имат 1200 жители на Петърница. Те гласуват в две секции. По думите на Ценка Симеонова – председател на ОИК в Долни Дъбник, в селото няма нарушения, свързани с изборите на кмет, обстановката е спокойна, няма подадени жалби и сигнали.

Втори тур на частичните местни избори има днес и в малкото криводолско село Добруша. Избирателите, предимно възрастни хора, очакват от бъдещия селски кмет да намери финансиране за ремонт на главната им улица.

В Добруша за кмет имат право да гласуват 211 души. След първия тур на частичните местни избори миналата неделя, днес до балотажа с минимална разлика достигнаха независимият Ивайло Илиев и кандидатът на БСП Иван Цонев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44