Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ с координирана акция за увеличаване на доходите в бюджетната сфера и в частния сектор

Снимка: БГНЕС

За първа година КНСБ провежда координирана акция за увеличаване на доходите едновременно в бюджетната сфера и в частния сектор. Това обяви в Плевен президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Имаме пробив в образованието, каза Димитров по повод обявеното увеличение на заплатите на учителите и изрази очакване, че това ще се случи и в други бюджетни сфери.

Според Димитров за частния сектор увеличението трябва да е между 8 и 12 процента минимум. 

Най-важното е в година, две, три, не повече, средната заплата, тази, която получава обаче квалифицираният работник, човекът с образование, знания и умения, да стигне 1000-1200 лева не само в София, защото в София има такива заплати отдавна, а да стигне в цяла България.

В края на октомври ще бъде направена оценка от двата синдиката, допълни Димитров:

Ще направим оценка с нашите колеги от "Подкрепа" и ще преценим това, което сме постигнали, стига ли на хората, тоест ще ги питаме дали им стига, и ако не им стига, подготвяме национална акция, която да прерасне в протестна демонстрация в София, за да може в края на краищата работодателите да чуят хората на труда какво искат от тях. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44