Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият по рода си кризисен център за борба с пожари, бедствия, аварии и катастрофи започва работа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първият по рода си у нас кризисен център за борба с пожари, бедствия, аварии и катастрофи започва да действа в свищовското село Овча могила.

Със средства от местния бюджет е оборудван и ще бъде издържан кризисният център в Овча могила. Той ще действа при кризи в това и още пет села с близо 6 хиляди жители, които са най-отдалечени от общинския център в Свищов.

Седем души, пожарна и линейка ще дежурят денонощно, като сигналите ще се подават на телефон 112, съобщи кметът на общината Генчо Генчев:

Ще имаме всичко, което е необходимо да отреагираме по най-бързия начин при бедствия, аварии и катастрофи, да окажем първична медицинска помощ или за локализиране на пожар, или закъсали автомобили. Там минава и главният път Бяла-Плевен, стават различни катастрофи…

Половин час е нужен за линейките и пожарните от Свищов, за да стигнат до тези села, а екипите на кризисния център ще пътуват от пет до десет минути.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44