Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца с детска церебрална парализа могат да кандидатстват за прием в детска градина "Брезичка"

Снимка: БГНЕС

Деца с детска церебрална парализа и различна степен на аутизъм могат да кандидатстват за прием в 99-а детска градина "Брезичка" в София. От тази учебна година в градината има сформирана група за деца със специални образователни потребности.

Екипът на 99-а детска градина е работил по проект "Приобщаващо образование и равен достъп" към Министерството на образованието, разказва директорът Иванка Харбалиева.
В момента тръгваме със собствени сили. В групата работи и ресурсен учител, и логопед, и психолог. Нашата цел е така да помогнем на тези деца, че те да могат да влезнат и да се адаптират в общообразователните групи.
Искра Илиева, ресурсен учител:
Колкото по-рано се приеме проблемът, толкова по-добре е за детето.
Любка Балевска, логопед в 99-а детска градина:
Децата при нас изцяло са с проблеми в комуникацията, с езиков дефицит. Работим и върху разбиране, и върху говор, дишане, артикулация, абсолютно всички компоненти.
Резултатите се постигат бавно, казва логопедът Любка Балевска и ни показва как работи с децата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44