Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плановите операции в УМБАЛ - Стара Загора ще бъдат възобновени

Снимка: БГНЕС

Плановите операции в Университетската болница в Стара Загора ще бъдат възобновени, след като ръководството на болницата се срещна с колектива на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение и прие да подпише споразумение към браншовия колективен трудов договор още днес.

До 10:30 часа срещата в клиниката още не беше приключила, но вече имаше яснота, че ръководството приема условията, разписани в браншовото споразумение. Пред „Хоризонт“ председателя на синдиката в здравеопазването д-р Атанас Бадов заяви: 

Имам уверението, че юристите на болницата изготвят споразумението и Колективният трудов договор ще бъде подписан още днес.

Плановите операции днес ще бъдат извършени, има разписани графици и три екипа са на разположение извънредно. В момента в УМБАЛ - Стара Загора работят 18 анестезиолози, посочи д-р Бадов: 

Тези, които можем да даваме самостоятелна анестезия, сме 11, а трябва да бъдем 24 минимум, въпреки че след като се обединихме двете болници, трябва да бъдем 30.

По норма сестрите в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение трябва да са 24, а те са едва 11.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44