Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия иска ускорено приемане на новата единна система за бежанците в ЕС

Томас де Мезиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новата единна система за даване на бежански статут в ЕС да бъде приета до година и половина, поиска вътрешният министър на Германия Томас Де Мезиер, на срещата на министрите от страните-членки в Люксембург:

Сегашната система се оказа практически негодна по време на миграционната криза. Приветстваме предложенията на Еврокомисията за промени в регламента от Дъблин и искаме тяхното одобрение възможно по-скоро. Вече всички разбират, че нито една страна не може сама да се справи с миграционната криза, без това да повлияе на друга държава.

Предлаганият законодателен пакет въвежда постоянно действащ механизъм за задължително разпределение на бежанци по квоти между държавите, в случай, че някоя от тях бъде внезапно атакувана от голям брой мигранти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44