Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мумифициран труп, най-вероятно на чужденец, откриха в Несебър

Снимка: БТА

Труп на мъж, починал преди повече от година, са открили в Несебър работници от общинска фирма по озеленяване.

При разчистване на стари дървета в района на Спешния медицински център в Несебър работници от общинска фирма по озеленяване намерили останки от труп, облечен с яке, дънки и с раница на гърба, каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Бургас Цветелина Рандева.

Служители от отдел "Криминална полиция"и от Районното управление в Несебър са извършили оглед на мумифицираното тяло, като установили, че то е на мъж на видима възраст около 40 години. Следи от насилие не са открити. В дрехите на мъжа е открит мобилен телефон със сим карта на британски оператор, лични вещи, както и карта за пътуване в градския транспорт на Лондон. 

Трупът е откаран в Катедра "Съдебна медицина" в Бургаската болница. Констатирано е, че смъртта е настъпила преди повече от година, но причината е в процес на изясняване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44