Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отстраниха директора и две медицински сестри от градината, където нахапаха дете

Снимка: БГНЕС

Директорът и две медицински сестри от детска градина "Веселушко" в Бургас са отстранени временно от работа. Причината е изясняване на случая с ухапаното по гърба момиченце в яслата. 
Занижена наблюдателност и липса на своевременна реакция от екипа на детската градина са установили проверяващите по случая с едногодишното момиченце. Още при приемането на детето в деня, когато майката е установила синините, персоналът е видял ухапванията, обясни днес кметът на Бургас Димитър Николов:
Когато са видели, че има белези, неестествени травми по гръбчето и тялото, не са уведомили нито родителите, нито ръководството и директорката на детската градина.
Причината, да не уведомят за случая е била: 
Детето е било много жизнено, смеело се е, забавлявало се е. Решили са, че това не е проблем. Извикали са медицинската сестра на детската градина, която не е реагирала по адекватен начин, каза кметът Димитър Николов.

Директорът Гюлхан Ахмедова и двете медицински сестри, които са били на смяна, когато са установени ухапванията, са отстранени от работа до приключване на съвместната проверка на Дирекция "Социално подпомагане", отдел "Закрила на детето" и Детска педагогическа стая.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44