Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Министерството на отбраната е започнало тихомълком да променя критериите, по които ще се оценяват офертите за доставка на западни изтребители за армията, пише СЕГА. Вестникът е научил от свои източници в министерството, че институтът по отбрана е предложил промяна в изискванията, с които при бъдещия избор се дава преимущество на употребявани американски изтребители. МО оглежда изтребители трета ръка, с кратък живот и "осакатени", твърди изданието.

КАПИТАЛ DAILY цитира уверенията на председателя на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова, че имаме доказателства за картел между шест от основните вериги бензиностанции и че ще има глоби. Шестте компании почти всекидневно в определени периоди са съгласували цените помежду си с цел да елиминират конкуренцията на пазара, обяви Ненкова. Регулаторът още не е приключил с разследването на рафинерията на "Лукойл" в Бургас, допълва КАПИТАЛ DAILY.

Пращат на съд Цветан Василев за източването на 2 милиарда лева от КТБ в началото на 2017 година, съобщава МОНИТОР, цитирайки главния прокурор Сотир Цацаров. Обвинител №1 съобщи още, че делото ще бъде внесено в Специализирания наказателен съд, а обвинителният акт и международната финансова експертиза, която е основно доказателство по процеса, ще бъдат оповестени публично, пише вестникът.

Повече от 2 милиона евро откуп са платили български фирми на хакери, които са атакували компютрите им, съобщава СТАНДАРТ. Около 60 на сто от компаниите, които са претърпели кибератака, фалират до шест месеца. Средният откуп, който злосторниците прибират, за да върнат откраднатите данни за клиенти, цени и доставчици, е 15 хиляди евро, твърди специалист по киберсигурност, цитиран от вестника.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44