Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Путин подписа споразумение за разкриване на руска база в Сирия

| обновено на 14.10.16 в 12:50
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Владимир Путин подписа закон, с който се ратифицира споразумението между Москва и Дамаск за разполагане на авиационни сили на руските военно-космически сили на територията на Сирия, съобщи пресслужбата на Кремъл.

„С федералния закон се ратифицира споразумението между Руската федерация и Сирийската Арабска Република за разполагането на авиационни групи на въоръжените сили на Руската федерация на територията на Сирия, подписано в Дамаск на 26 август 2015 г.“, се казва в официалното съобщение от Кремъл. По този начин Русия ще разполага с две бази в Сирия: военно-въздушната Хмеймим в северозападната част на близкоизточната държава и Тартус, където е военноморската й база. Разходите по споразумението, ратифицирано днес от президента Путин, ще бъдат в границите на федералния бюджет на Русия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44