Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетки незаконни търговски обекти и голямо количество контрабандни стоки е резултата от полицейска акция в област Пазарджик

Някой от незаконните търговци са се регистрирали, като "соицално слаби" и са получавали помощи

Снимка: БГНЕС

При мащабна полицейска акция в област Пазарджик са открити 70 нелегални търговски обекта.  Конфискувани са 3 100 литра алкохол, 11 хиляди къса цигари и 25 килограма сух нарязан тютюн, всичките без акцизен бандерол. Спрямо 11 души са образувани бързи полицейски производства. Мащабната акция е в отговор на ултиматума, който премиерът Бойко Борисов постави на полицейските управления с лоши показатели в борбата с контрабандата.  Проверки  са извършени в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Септември и Велинград.

Установени са десетки обекти, чиито собственици не са регистрирани като юридически лица или еднолични търговци, не разполагат с касови апарати, не плащат данъци или такси за лиценз.  По-голямата част от нелегалните обекти, почти 60 на брой,  се намират в пазарджишкия ромски квартал „Изток“. Повечето от търговците  там, се водят безработни и получават социални помощи. Проверяващите са се натъкнали и на друг проблем, голяма част от луксозните къщи там са незаконни, заради което обитателите им не плащат такси и данъци, а и никой не ги търси за това. Незаконността на обектите води и до незаконно ползване на ток и вода.  По случая трябва да се задействат  службите,  които имат отношение по проблема, твърдят проверяващите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44