Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Водещото заглавие на вестник СТАНДАРТ: „Следим с SMS лъже ли лекарят“. „Специален SMS ще получават пациентите всеки път, когато болница използва личните им данни и отчита лечение по Здравната каса“, пояснява вестникът. „Услугата ще е достъпна от 1 ноември и ще предпазва хората от нерегламентирано или фалшиво лечение. Целта е да не се източва Здравната каса с процедури, които на практика не са извършвани. Всички операционни системи на мобилните телефони ще пуснат приложението и то ще е безплатно. Ако даден пациент получи съобщение за това, че например е лекуван в момента на място, на което не е, то той ще може веднага да сигнализира с бутон „Съобщи за нередност“. Сигналът отива директно в Здравната каса, а тя от своя страна праща мигновена проверка. За да се предотвратят злоупотреби с регистрацията в мобилното приложение, то ще е достъпно само за номера, регистриран заедно с пръстовия отпечатък на пациента“, пише СТАНДАРТ.

„Демократи за силна България“ ще бъдат извадени официално от управляващата коалиция, твърди 24 ЧАСА. Според вестника това ще стане чрез анекс към коалиционното споразумение, който ще бъде представен на премиера от „подкрепящите правителството реформатори“ в понеделник или след президентските избори. Същият вестник в същата публикация обаче допуска, че коалиционното споразумение все пак може да бъде подписано и от ДСБ.

В репортаж за телевизионните изяви на управляващитеот последните дни СТАНДАРТ описва положението при „реформаторите“ като „разнобой“: „Министрите - смирени, депутатите - накокошинени“.

Вестниците тази сутрин не пропускат да цитират писмото, в което председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер информира премиера Бойко Борисов за изпълнението на споразумението с Турция за бежанците. Евросъюзът е превел 2,2 милиарда евро на Турция за подобряване на положението на 3-те милиона бежанци на нейна територия. Общо 1 милион мигранти са получили дебитни карти за европейски помощи, изтъква 24 ЧАСА.

Българските мигранти са изправени пред ограничения във Великобритания, която гласува да напусне Европейския съюз, научаваме от СТАНДАРТ. Вестникът цитира публикация в британското издание „Дейли Мейл“, според което „работниците от Европейския съюз ще трябва да имат висококвалифицирана професия, преди да бъдат допуснати във Великобритания, след като страната напусне Европейския съюз. Обсъжданият визов режим предвижда възстановяване на граничния контрол и намаляване на миграцията до 100 хиляди души годишно. Европейските туристи и студенти ще продължат да имат свободен достъп. Островът обаче ще остане затворен за десетките хиляди нискоквалифицирани мигранти, които идват всяка година в търсене на по-добър живот“, пише СТАНДАРТ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44