Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейска гонка край Стара Загора завърши със стрелба

След нощно преследване по пътя между селата Конаре и Паничерево полицейски патрул е задържал шофьор на автомобил, който не спрял на знак "Стоп“, съобщават от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

Преди да се стигне до задържането, полицаите преследвали нарушителя по пътя с включени светлини и звукова сигнализация, а той на няколко пъти се опитал да изблъска колата на патрула извън платното. Един от полицаите стрелял - първо във въздуха, а след това и по гумите на автомобила-беглец. Собственикът му - неправоспособен мъж на 34 години от Гурково е криминално проявен и осъждан. Заедно с него пътували още шест души от Гурково и четирима жители на сливенското село Баня, двама младежи на 16-годишна възраст били натъпкани в багажника. Освен, че шофирал без книжка, водачът е употребил алкохол преди да седне зад волана. Срещу него е образувано бързо полицейско производство. Един от придружителите му е бил приет в травматологичното отделение на старозагорската университетска болница с огнестрелна рана в крака. Служителите на МВР също са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. В Окръжната следствена служба към Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано следствено дело.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44