Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителният секретар на "Булатом": Проектът "Белене" вече е разследван

Снимка: БГНЕС

Разследване на проекта "АЕЦ Белене" вече е правено, посочи пред "Хоризонт" изпълнителният секретар на Българския атомен форум "Булатом" Станислав Георгиев. По думите му такова разследване е правено при прекратяването на проекта за втората атомна централа :

Естествено, в правото на прокуратурата е да възстанови търсенето на отговорност от двамата служители на НЕК. Действително в онзи момент старото оборудване за "Белене", произведено от "Шкода" за първи блок на "Белене", беше вече непотребно за по-нататъшно развитие на проекта и се стигна до неговото продаване. Това, че е имало прехвърляне на финансови ресурси от една сделка към друга, пак е решение на двамата изпълнителни директора на НЕК в онзи момент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44