Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Монтана: Регистрираните в програмата за саниране по-бързо да заявят интерес за включване

Снимка: БГНЕС

Кметът на Монтана Златко Живков призова сдруженията, които са регистрирани за участие в Националната програма за саниране на жилищните сгради, по-бързо да заявят интерес за включване в нея. Така общината ще може да кандидатства до края на годината с проекти за финансиране през 2017 година.

Подписани са три нови договора, а още девет сдружения на собственици са регистрирани, но не са подали документи за финансиране, съобщи кметът Златко Живков:

Хората са готови. В повечето случаи един или двама човека създават пречки. Желателно е в рамките на настоящата календарна година да заявят подобен интерес, за да успеем да ги включим в програмата за 2017 година.

В момента се работи усилено по монтажа на топлоизолация и подмяна на покриви и дограма на 8 жилищни сгради. Очаква се до края на годината строителните дейности да приключат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44