Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Сливен се организира информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора

Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен организира информационна кампания по повод 18-и октомври - Европейски ден за борба с трафика на хора. Партньори в инициативата са Женският затвор, Бюрото по труда и Европейският информационен център Europe Direct в Сливен. 
Кампанията включва дискусии, информационни срещи и прожекции на тематични филми за информиране на обществеността за актуалните форми и тенденции при трафика на хора, методите на въвличане и начините за предпазване от това престъпление. Акцентите в нея са дискусионният форум „Трафикът на хора - рискове и нови форми на експлоатация” с модератор психиатъра д-р Росанка Венелинова и предвидените срещи с жени, лишени от свобода в Женския затвор и безработни в Бюрото по труда. Доброволци ще проведат обучения на ученици по метода „Връстници обучават връстници”. 
Междувременно сливенецът Диян Качаров, който заедно със съпругата си е издирван с европейска заповед за арест от прокуратурата на Амстердам, Нидерландия, за трафик на хора и изпиране на имущество, придобито от престъпление, ще бъде предаден на партньорската държава. До фактическото му предаване той ще остане в ареста, съобщиха от Апелативния съд в Бургас, който потвърди определението на сливенския окръжен съд за изпълнение на Европейската заповед за арест. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44