Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасност от терористични атаки в Турция

Снимка: БГНЕС

Турското министерство на външните работи препоръча на гражданите да не пътуват в съседен Ирак от съображения за сигурност. А онези, които са там, незабавно да се върнат. В писмено съобщение се посочва, че освен Багдад, още 15 провинции, включително и в автономния Иракски Кюрдистан, са опасни поради операцията за освобождаването на Мосул от терористите от ИД.

В същото време в Турция бе подадена тревога за риск от терористични атентати. Медиите съобщиха, че Националната разузнавателна служба – Мит, е разпратила писмо до властите във всичките 81 провинции на страната. В него се посочва, че членове на терористичната групировка ИД подготвяли атентати в Истанбул, Анкара, Газиантеп, Анталия и Измир.

Сред целите, които терористите планирали да поразят, се посочват летищата, пристанищата, тунелът Евразия в Истанбул, който ще бъде открит през декември.

От началото на тази година няколко големи терористични атентати в Истанбул, Анкара и други градове причиниха смъртта на десетки, раниха стотици хора, хиляди чужди туристи се отказаха да посещават страната, което причини големи загуби на турския туризъм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44