Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира „Платформа за сътрудничество за опазване на българската гора”

От днес е активна онлайн платформа, чрез която неправителствени и граждански организации могат да сигнализират за незаконна сеч или други нарушения в горите. Сътрудничеството им с Изпълнителната агенция по горите е насочена именно към опазването на този важен ресурс. Платформата поддържа интерактивна карта на страната, на която ще се отбелязва точното местоположение на наблюдаваната нередност.

За да бъдат включени в нея, неправителствените организации трябва да подадат заявление за регистрация, тъй като само така ще могат да получат потребителско име и парола, чрез които ще могат да подадат съответния сигнал. Агенцията е длъжна до 24 часа след постъпването му да извършат проверка, на която могат да присъстват представители от съответното сдружение.

Граждани няма да могат да подават сигнали чрез платформата, а както до сега писмено или на Спешния център на телефон 112 към Изпълнителна агенция по горите.

Чуйте подробности от репортера Златина Йовкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.