Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Танев ще поиска мораториум върху строителството в парк "Бедечка" в Стара Загора

парк "Бедечка" в Стара Загора
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Реформаторския блок Димитър Танев заяви, че след след изборите ще поиска НС да приеме мораториум върху строителството в парк "Бедечка". По-рано през деня той публикува позицията си по казуса в профила си във Фейсбук.

Мораториумът върху строителството не само в парк "Бедечка", но и във всички зелени градски зони, Танев ще поиска след приключването на изборите, за да не бъде обвинен в политизиране на темата и търсене на дивиденти от нея. 

Казусът, който не можа да намери решение с години, депутатът определи като сериал "ние ги спираме, те ги пускат". В позицията си той пита искрена ли е общината в града, че спира строителството в парка, след като липсват реални действия против застрояването му след решението на общинския съвет за промяна на общия устройствен план на Стара Загора и на подробния устройствен план на Бедечка.

Димитър Танев недоумява и защо на заседание на Върховния административен съд на 19 октомври т.г. юрисконсултът на общината е защитила позиция, че съдебният акт на първа инстанция, свързан с плана на парка, е законосъобразен и не са на лице основания за неговата отмяна.   


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44