Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа петима каналджии и 20 нелегални имигранти на АМ "Тракия"

Снимка: БГНЕС

Петима мъже са задържани за трафик на хора при съвместна акция на ОД на МВР в Сливен и Бургас. В имот в сливенско село, обитаван от двама от задържаните, е разкрита и нарколаборатория. 

На автомагистрала „Тракия“, в района на Карнобат, полицаите от Сливен първоначално са задържани три леки коли, а в отбивка по пътя е открит и очакващия ги пловдивски товарен автомобил, оборудван с тайник в ремаркето, маскиран с дървени трупи. Там са открити 20 чужденци - жени, мъже и 4 деца, по техните думи - граждани на Ирак и Сирия. 

Задържани са петима български граждани, които са ползвали автомобилите за трафика - това са 43-годишен мъж от Ямбол, 33-годишен от с. Звезделина, община Кърджали, 22-годишен от с. Звездец, Малко Търновско, както и още двама от Сливен - баща и син, съотв. на 41 и на 19 години. Иззети са мобилни телефони и пари в различни валути. 

При обиск на имот в село Мечкарево, обитаван от задържаните баща и син от Сливен, е открита лаборатория за производство на синтетичен наркотик, от която са иззети 15 грама метамфетамин, прекурсори и материали за наркопроизводство. 

Разследването продължават служители на ОД на МВР в Сливен и полицейското управление в Карнобат.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44