Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Ненчев: Можем да изпратим на границата 2000 военнослужещи в рамките на няколко часа при нужда

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната има готовност да изпрати на българо-турската граница в рамките на няколко часа допълнително 2000 военнослужещи, потвърди военният министър Николай Ненчев

Приготвяме се за дългосрочна мисия, защото присъствието на южната граница на въоръжените сили на българската армия е от изключително голямо значение, каза Ненчев.

Всичко онова, което се случва в Афганистан, Пакистан, Иран, Ирак, Сирия, Либия, не ми дава основание за особено спокойствие, така че имаме готовност във всеки един конкретен момент в рамките на няколко часа да изпратим допълнително до 2 хиляди души, които са обучени и са преминали през специална подготовка.

Ще бъдат предприети конкретни мерки за подобряване на условията, при които живеят военнослужещите на границата. На 3-4 километра ще бъдат разположени фургони за тези, които дават 12-часови дежурства, а специалните сили по 24, някои от тях и по 48 часа, допълни Николай Ненчев:

Видях, убедих се на място при какви условия живеят. Убедих се в тяхната ефективност, защото за месец и половина бяха предотвратили влизането на 350 мигранти, което е един изключително голям успех.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44