Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

„Прокуратурата ще може да откаже на задържани или обвинени хора правото да се обадят на свои близки в рамките на 48 часа“, пише вестник СЕГА. „Нововъведението е част от промени в Наказателнопроцесуалния кодекс, които министерството на правосъдието пусна за обществено обсъждане. То обаче може да разшири значително възможностите за злоупотреби, предупреждава изданието.
„Български компютри и перални, свързани с интернет, са участвали в най-голямата кибератака в света“, пише 24 ЧАСА във водещата си публикация. Атаката засегна 5 милиарда потребители за два часа в петък вечерта българско време, припомня вестникът.
„Здравното министерство и здравната каса ще създават търговски дружества за продажба на лекарства. Това е заложено в новите правила за регулация на пазара, предложени от ведомството на Петър Москов“, пише СТАНДАРТ. „Целта е да се осигурят липсващите медикаменти у нас. Сега много производители изтеглят лекарствата си, защото им е неизгодно да ги продават на ниски цени“, пояснява изданието.
„Участъци от магистрала „Хемус“ ще бъдат затваряни напълно за снегопочистване тази зима заради продължаващите ремонти по аутобана“, съобщава ТРУД, цитирайки регионалния министър Лиляна Павлова. Зимната готовност за поддържане на републиканските пътища ще е в сила от 1 ноември. Над 3 хиляди машини ще бъдат на разположение за почистване на пътната мрежа“, информира вестникът.
Водещата новина за вестник ДУМА е, че Белгия няма да подпише споразумението за свободна търговия между Европейския съюз и Канада. След региона Валония и столичният регион Брюксел отказа да одобри споразумението, пояснява вестникът. „Белгия блокира визовото ни споразумение с Канада“, отбелязва по този повод вестник СЕГА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44