Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международна конференция под наслов „Да преоткрием образованието“ в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Международна конференция под наслов "Да преоткрием образованието" събира представители на десетки държави в Благоевград. Форумът ще бъде открит от президента Росен Плевнелиев и министъра на образованието Меглена Кунева.

Целта на конференцията е да представи най-иновативните методи в образованието, отговарящи на съвременните потребности на учениците, провокиращи интереса на децата и акцентиращи на преподаване, съобразено с личните потребности на всеки ученик. Водещи световни лидери ще споделят конкретни практики и идеи от успешни училища, осигуряващи достъп до качествено образование на всяко дете. Във форума ще участват и студенти от цял свят, които ще провокират учениците да мислят творчески, да споделят опит и да се учат едни от други.

Конференцията е насочена към търсене на отговори по важни въпроси - защо е необходимо да си представим по различен начин образователният процес, какъв тип образование ще развие най-добре потенциала на всеки ученик и как да се постигнат трайни резултати. 

Официалното откриване на конференцията е от 9.00 часа в Студентски център "Америка за България" на Американския университет. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44