Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевнелиев: Не съм част от задкулисието и никога не съм бил

| обновено на 25.10.16 в 14:39
Снимка: Кети Тренчева

Ако има нещо вярно в казаното от премиера Борисов вчера за персоналното участие на кръга „Капитал“ в съставянето на първия кабинет на Борисов, то задкулисието  в България наистина е победило. Това каза в Благоевград президентът Росен Плевнелиев, който също беше споменат в качеството му на регионален министър тогава. 
Президентът остро разкритикува политическия тон на премиера Борисов, отрече категорично да е бил троянски кон на олигархията и припомни от кога е член на икономическия екип на партия ГЕРБ:
Не съм съгласен българската правосъдна система да бъде сведена до дебата "две каки, които си говорят". По същия начин не съм съгласен начинът, по който се правят правителствата в България, да бъде сведен до "двама батковци, които си говорят". Ако това е така, това означава, че задкулисието в България тотално е победило. Не съм част от това задкулисие и никога не съм бил. Добре е министър-председателят на България също така да си припомни, че аз бях един от членовете на икономическия екип на политическа партия ГЕРБ в 2009-а година.

Като аргументи срещу нападките за олигархична зависимост Росен Плевнелиев изтъкна две свои конкретни решения в битката със задкулисието - за държавните пари в банките по времето на служебното правителство на Марин Райков и програмата за енергийна ефективност, която се изпълнява в момента и е насочена към санирането на жилищните сгради. 
Според Плевнелиев има явен опит за изместване на обществения и политически интерес от актуалните и важни въпроси в кандидатпрезидентската кампания и ако това продължи, той  няма да стои безучастен.
Апелирам към политическите лидери, към всички от тях, да използват останалите десетина дни, за да направят смислен и качествен дебат по проблемите на България, Европа и света и по техните решения. Ако обаче политическите лидери продължават по най-изгодния за тях начин да се замерват с подобни безсмислени разговори и да бягат от съществото на дебата, аз ще втвърдя още повече тона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44