Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С условна присъда завърши на първа инстанция делото срещу мнимия кардиолог д-р Иван Вуцов

Софийският районен съд осъди на 2 години условно лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок доктор Иван Вуцов, който бе обвинен в документна измама. Старозагорският лекар е използвал съзнателно, чрез сестра си, подправен документ за придобита квалификация по специалността "кардиология"  пред експерт в Отдела за следдипломно обучение на Медицинския университет в София.

За съставянето на фалшивата диплома съдът не търси наказателна отговорност от д-р Вуцов.

Адвокатите на лекаря, който близо 20 години практикува с фалшива диплома по специалността "кардиология", са заявили, че ще обжалват присъдата пред по-висша съдебна инстанция, каквато се явява Софийският градски съд. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44