Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейската комисия е готова отново да посредничи в диалога между Москва и Киев за гарантиране на газовите доставки

Европейската комисия се надява отново да посредничи между Русия и Украйна за доставките на газ през зимния сезон. Заместник-председателят Марош Шевчович планира ново пътуване до Москва, обяви за БНР говорителят по енергетиката Анна Кайза Итконен:

Ние винаги сме готови да предоставим нашата помощ, но от двете страни зависи да подемат инициативата за преговори, при които ние да посредничим.

Към момента Украйна не купува руски газ от Газпром за разлика от предишни години, когато с гаранции от Брюксел имаше тристранни споразумения за доставки. Те гарантираха, че Украйна има достатъчно резерв от синьо гориво, за да поддържа налягането за транзита на руски газ към други държави в Югоизточна Европа.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44