Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко първокласници са получили целева помощ за учебната година в област Търговище

700 молби за целева помощ за покриване на част от разходите  в началото на учебната година са приети в Дирекцията за социално подпомагане в Търговище. В сравнение с миналата година те са по-малко с 30.

Съвсем малък брой от документите на семействата, чиито деца са записани в първи клас, не са коректно попълнени, обясни Гергана Георгиева от Социалната служба и обобщи данните за всички общини:

Най-голям е броят на семействата, кандидатствали в областния град 336, а от общините Попово и Опака – 185, Омуртаг и Антоново 179 семейства.

До кая на месеца е последният срок, в който родителите, получаващи месечни помощи за деца до 18 години, трябва да внесат удостоверение, че учениците са записани и редовно посещават учебните занятия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44