Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукери на протест срещу липсата на диалог между граждани и институции

Снимка: Еленица Маринова

Кукери се включиха в протестно шествие срещу липсата на адекватен диалог между граждани и институции, организирано от неправителствени организации. 

Липсата на адекватен диалог с властите е причината, която обединява представителите на различни неправителствени организации,  отбелязва Вера Иванова от Конфедерация за защита правата на децата. 
Проблемите са с Министерството на здравеопазването, с Министерството на труда и социалната политика, а ние излизаме на протест след протест. Резултатите са абсолютно никакви.
Според протестиращите, в повечето случаи институциите се отнасят формално към неправителствените организации и гражданите. Те очакват да предизвикат обществен дебат чрез своята демонстрация. 
Имаме съдебни решения, според които имаме право да виждаме децата си за смешните 4 дни в месеца, но въпреки това ответната страна - нашите бивши съпруги, отказват да изпълнят този режим на контакти.
Ние сме родители на деца с увреждания. Ние сме тук заради това, че месец след поредния ни национален протест, в който искахме административна реформа и структурна за политиките за хората с увреждания, не се случва абсолютно нищо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44