Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички мигранти от "Джунглата" вече са преместени

| обновено на 26.10.16 в 18:46
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френските власти обявиха, че са приключили с операцията по преместването на хилядите мигранти в лагера "Джунглата" в Кале. Префектът на френския департамент Па-дьо-Кале Фабиен Бусио обяви, че мисията е изпълнена и това е краят на "Джунглата". Съобщението й идва в момент, когато части от лагера продължават да горят, след като бяха подпалени във вторник вечерта и днес сутринта.

Операцията по извеждане на около 10-те хиляди мигранти от "Джунглата" започна в понеделник. Те бяха транспортирани с автобуси до различни бежански центрове в цяла Франция, където ще могат да подадат документи с искане за бежански статут. По официална информация над 4 000 души са били преместени до вторник вечерта.

"Джунглата" се превърна в символ на мигрантската криза в Европа, припомня Би Би Си. Хората, установили се там, не искаха да останат във Франция и се стремяха да достигнат Великобритания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44