Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради блокирани средства, работещите в МУ няма да получат заплати.

Снимка: БГНЕС

Преподавателите от Медицинския университет-София остават без заплати, след като миналата седмица министерството на финансите обяви, че запорира сметките на висшето училище. Ситуацията остава сложна, защото има  дело, което оспорва провеждането на Общото събрание и избора на нов ректор, каза министърът на образованието Меглена Кунева:
За мен би било най-спокойно и най-лесно, ако съдът се произнесе, колкото се може по скоро, и аз да знам кое е легитимното ръководство на Медицинска академия според българския съд. Става въпрос за  държавен университет, аз не искам държавата  ни да е разграден двор, това са държавни средства,  това са държавни сгради и аз трябва да пазя това, което са вашите пари, парите на данъкоплатците.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44