Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньорите от рудник "Бабино" получиха ваучерите за храна

Според Манолова в близките дни трети участък на рудника ще бъде готов за производство, а работата в мината е гарантирана за следващите месеци

Снимка: Кети Тренчева

Най-вероятно в идния понеделник добивът на въглища в рудник "Бабино" ще бъде възобновен. Днес следобед  в минното дружество бяха донесени ваучерите, които омбудсманът Мая Манолова обеща на хората по време на протестите. 

Общият брой на ваучерите е 7678. По 80 лева ще получат 1814-те работещи в частното предприятие. Сред миньорите имаше и такива, които не знаеха за инициативата на обществения защитник на България.

Мая Манолова продължава да следи как се изпълнява споразумението между протестиращите и ръководството на мината. Според нея в близките дни трети участък на рудник "Бабино" ще бъде готов за производство, а работата в мината е гарантирана за следващите месеци.

Преди два дни миньорите са получили заплатите си за септември, а вчера ваучерите за храна за април. Оказа се не във всички рудници. Това ги кара да са скептични  към обещанията за нормализиране на работата в мината.

Репортажа на Кети Тренчева можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44