Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мишел Обама се включи за първи път в предизборен митинг на Хилари Клинтън

Снимка: БТА

Първата дама на Америка Мишел Обама се присъедини към кандидата за президент на демократите Хилари Клинтън в обиколката й в щата Северна Каролина и призова гласоподавателите да участват в предварителния вот.

Северна Каролина е един от щатите, в които вече започна предварително гласуване за президентските избори на 8 ноември и се очаква резултатите от вота в този щат да са решаващи за това кой ще е следващият президент на САЩ.

Ако Хилъри не спечели тези избори, това ще е по наша вина, защото не сме застанали до нея. Защото не сме гласували за нея, заяви Обама в Уинстън-Сейлъм.

Предварителните проучвания отреждат на Клинтън преднина спрямо претендента й Доналд Тръмп. Той сподели в профила си в туитър, че според него резултатите в много избирателни секции са подправени.

Когато чувате някой да говори за световна конспирация и да казва, че изборите са фалшифицирани, то те се опитват да ви накарат да си останете вкъщи. Опитват се да ви убедят, че вашият вот няма значение, че резултатът е вече ясен и вие не трябва да се опитате да бъдете чути, каза още Машел Обама на съвместен предизборен митинг с Клинтън.

Хилари Клинтън похвали Мишел Обама за подкрепата й за образованието на момичета по света и за насърчаването на по-доброто хранене на децата. Тя нарече Мишел Обама изключителна първа дама, която накара всички нас да се гордеем.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44