Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията

Нинова: Част от евродепутатите са се подписали под резолюцията, ще бъдат извикани за обяснения

Снимка: ЕПА/БГНЕС

ГЕРБ обвини БСП и ДПС в насърчаване на миграцията. Евродепутатите на двете партии са подкрепили резолюция, гласувана от Европейския парламент (ЕП) в Страсбург.

Депутатът на ГЕРБ Галя Захариева каза, че резолюцията определя миграцията като основен инструмент за устойчиво развитие и препоръчва да се избягва създаването на изолирани квартали с мигранти: 

Защо колегите – евродепутати от БСП и ДПС, са гласували тази резолюция? Да излезе пред хората и не да ги плаши - как Борисов нищо не прави, как групата на ГЕРБ нищо не прави, как правителството на ГЕРБ нищо не прави, а да обясни техните действия.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова потвърди, че част от евродепутатите са се подписали под резолюцията и заяви, че ще бъдат извикани, за да дават обяснения:

Нашите евродепутати са изразили своята позиция, без тя да е съгласувана с ръководството на БСП. Разграничаваме се от съдържанието на тази резолюция от нейното гласуване. Тя не отговаря на политиката на БСП - засилен контрол по границите, отмяна на постановлението, което заселва трайно бежанци в България, всички усилия България да не бъде превръщана в бежански лагер и гето.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44